Коли на Изплащане и Лизинг: Втора Ръка и Нови Автомобили

Търсите ли коли на изплащане или лизинг? На днешно време има доста предложения не само за нови автомобили, но и за стари, коли на изплащане втора ръка и то в цяла България – София, Варна, Пловдив, Бургас и т.н. Да имаме кола в днешното динамично време е необходимост.

Каква да изберем и как да се сдобием с нея е въпрос сложен, не само на желание, но и на финансови възможности. Ако нямаме пари в наличност, една добра възможност е да вземем кола на изплащане, на лизинг. Ще Ви запознаем с една удобна и ефективна възможност до вземете кола на изплащане, лизинг от лицензирана компания:

MOGO.BG

 • Бързо и лесно решение за коли на изплащане и лизинг.
 • Изгодни и интересни условия от стабилна компания.
 • Финансиране на всички видове марки и модели на коли.
 • Няма ограничение за възрастта на автомобила.
 • Компания с голяма капиталова база, нови, модерни технологични решения и ефективно управление на риска.
 • Минимална сума 2 000 лева, максимална 20 000 лева, срок за изплащане от 6 месеца до 6 години.
 • Получавате становище на компанията до 30 минути след попълване на формата за кандидатстване. Тя е лесна и опростена, отнема много малко време, улесняват Ви падащи менюта. Автоматично се създава  потребителски профил на Ваше име с имейл и адрес, за да следите исканията за лизинг и да се добавя ако е необходимо допълнителна информация. Може да кандидатствате по телефона или да посетите Център за обслужване на клиенти.
 • След получаване на одобрение, имате на разположение 15 дни, за да подпишете договор, или да се откажете и да кандидатствате наново.
 • С клаузите на договора се запознавате обстойно, получавате го в електронен вариант, за да помислите и ако решите посещавате офис на компанията, за да подпишете и да получите веднага екземпляр.
 • Условия за кандидатстване: български граждани навършили 21 години с валидна лична карта и открита банкова сметка.
 • Лизинг без доказване на доход – не се изисква документ за доказване на доход.
 • С предоставения калкулатор за лизинг правите точни и прецизни изчисления, за да сте наясно предварително с параметрите за изплащането на колата.
 • Дружеството е регистрирано по Закона за защита на личните данни. Може да искате поправка или заличаване на данните. Дружеството е регистрирано и като финансова институция в БНБ.
 • Дружеството предлага лизинг с първоначална вноска от 15%.
 • Съвременни методи за оценка на автомобила, международни модели, при специфични коли – пазарната оценка се прави от специалисти оценители.
 • Сами избирате размера на погасителната си вноска, в зависимост от срока за погасяване и Вашите финансови възможности.
 • За всяка погасителна вноска Ви се издава фактура, получавате СМС и съобщение на електронната си поща за всяко предстоящо плащане.
 • Има възможност за предсрочно погасяване на дължимата сума, това ви спестява лихви.
 • Ако имате финансови затруднения и не може да се справите с първоначалния погасителен план, може да искате от компанията да Ви предложи по-подходящ и удобен за Вас.
 • Когато заплатите всички вноски, колата на изплащане става Ваша собственост.
 • Уебсайт: http://mogo.bg/

Как да изберем коли на изплащане?

Взимането на коли на изплащане има сериозни предимства и някои недостатъци, на които искаме да спрем Вашето внимание. На първо време трябва да подберем от множеството предложения сигурен доставчик на кола на изплащане, поради важните особености на целия процес.

Законът ясно е предвидил какви документи трябва да има и на какви условия трябва да отговаря лизингодателя на колите на изплащане.

Не се доверявайте на случайни фирми или на частни лица, колата Ви трябва да е взета от сигурен, лицензиран доставчик, който може да покаже валидни Удостоверения, които му дават правото да работи законно.

Има случаи в практиката, когато лизингодателя е несъстоятелен, а автомобила който сте взели на изплащане  е заложен за обезпечение на неговите задължения и могат принудително, по съдебен път, да Ви го отнемат.

Колата, която взимате на изплащане трябва да отговаря на важни критерии от гледна точка на собственост, техническо състояние, изминати километри и други. За да стартира процеса на изплащане или лизинг, трябва да подпишете двустранен документ –  договор в който ясно и категорично се регламентират наемните отношения в които едната страна предоставя колата, а другата ще я ползва.

В този документ се посочва какъв е размерът на вноската, коя е датата на падеж, каква е лихвата, какви са таксите, другите допълнителни условия, срока за който взимате колата и други клаузи. Ако сте некоректен платец и не си плащате редовно вноските, могат да си вземат колата обратно, тъй като тя е реалното обезпечение на договора.

Обърнете внимание на вида на лихвата – дали е фиксирана или променлива –  колко пъти се изменя, тъй като това рефлектира върху цялата цена на услугата. Не забравяйте, че вземете ли кола на изплащане или на лизинг, собствеността върху нея остава на доставчика /лизингодателя/ до момента в който внесете последната и окончателна погасителна вноска.

Всички застраховки, данъци, такси възникнали при ползване на колата са за сметка на получателя й. Понякога собственикът диктува условията: той посочва къде да застраховате колата, в коя компания, в друг случай Вие решавате.

Ако по време на движение предизвикате повреди или щети, всичко е за Ваша сметка, нищо че не сте собственик.

Понякога лизинговите компании изискват първоначална вноска или депозит от няколко месечни вноски, преценете дали имате такава възможност и до какво степен може да направите самоучастие. Едва в края на периода колата може да стане Ваша или да се откажете и да вземете друга кола на изплащане.

Въпреки, че е трудно да се намерят коли на лизинг без първоначална вноска, има някои доста интересни предложения за коли на изплащане или лизинг и дори кредити за кола с изгодни условия.