Как да Намеря Пари на Заем за Безработни?

Ако нямате работа в момента и се нуждаете от финансиране, може би се чудите дали някоя финансова институция би Ви отпуснала кредити. Напоследък търсенето на пари на заем за безработни и то на бързи онлайн кредити се увеличава значително.

Как да намерите бързо решение на този проблем, когато парите не достигат а Вие сте безработен? Тази статия съдържа съвети и предложения, които могат да са Ви полезни.

Може ли да теглите кредит, ако сте безработен?

Принципно – да можете!

Фактът, че сте без работа не винаги означава, че нямате никакви други доходи. Може например да имате странични доходи от наем, от акции, от пенсия и др.

В тези случаи, финансовите институции като банки и фирми за бързи онлайн кредити биха се съгласили по-лесно да Ви отпуснат пари на заем, защото ще имат някаква сигурност че Вие ще сте в състояние да си погасите задълженията.

Даже в тези случаи и лихвата би била по-ниска и по-благоприятна за Вас отколкото ако нямате странични доходи.

Колко хора в България обаче имат такива странични доходи? Не са много за съжаление!

Важни неща, които да обмислите преди да теглите пари на заем за безработни:

  • Трябва да сте в състояние да погасите задълженията си!

Това е първото нещо, което една банка или финансова институция ще провери. Тя ще види Вашата кредитна история. Ще види дали имате други заеми в момента, дали си ги погасявате редовно.

Финансовите институции имат опит в отпускането на високо рискови кредитни продукти. От отпускането на спешни кредити за хора с лошо ЦКР до кредити за безработни, банките знаят как да пазят интереса си и да си гарантират вземанията.

Ако знаете, че няма да сте в състояние да погасявате редовно задълженията си, обмислете вариант да се откажете от тегленето на кредити докато сте безработен.

  • Размерът на сумата, която искате да получите.

Друг фактор, който влияе тук е сумата, която искате да получите. Ако имате нужда от кредити до 500 лева или други малки суми, вероятността да получите такъв от фирма за онлайн кредити или банка е добра. Освен това шансът Ви да намерите начин да върнете малка сума е висок.

Ако обаче планирате да теглене на големи суми, над 1500 лева например, тогава шансът Ви да получите кредит без доказване на доход от банка е по-малък.

Добра възможност тук е да проверите т.н. кредит до заплата без лихва. Много фирми за бързи онлайн заеми в момента предлагат такива заеми. По същество това е бърз заем, на който не се начислява никаква лихва, ако го върнете в определен гратисен период.

Ако на Вас не ви разрешат такъв заради липсата на заплата, може би Вашият съпруг/съпруга биха го одобрили.

  • Размерът на лихвата

Както споменахме по-горе, когато не получавате доходи, които да дадат сигурност на банката, че може да погасите задълженията си към нея, това означава, че Вие представлявате висок риск за нея!

Хората с висок риск, по правило винаги плащат по-високи лихви! Колкото по-сигурно, е че може да си погасявате задълженията, толкова по-ниска лихва ще получите!

Преди да решите да извършите теглене на какъвто и да е вид пари на заем за безработни, винаги проверявайте размера на лихвата, която дължите. Да не се окаже непосилно висока за Вас!

Какви са изискванията за да получите кредит за безработни с добра лихва?

Както споменахме по-горе тъй като сте висок риск за банките, те ще Ви сложат по-висока лихва ако нямате работа. Все пак има фактори, които намаляват риска на банката и съответно Вашата лихва:

  • Допълнителни доходи – ако имате такива (например от пенсии, наеми, акции и др.) имате и по-висок шанс да получите изгодни финансови условия.
  • Вашата кредитна история – тя е ключов фактор при тегленето на всички видове заеми! Ако имате добра или отлична кредитна история, ако не сте бавили до сега плащания и сте погасили всички Ваши стари задължения, чудесно защото имате високи шансове за получите пари на заем.
  • Обезпечение – ако може да предоставите обезпечение на банката – движим или недвижим имот това би било в полза на по-ниска лихва също.
  • Съдлъжник или поръчител. Ако можете да осигурите такива, това също е фактор, който ще повиши шанса Ви да получите заема.

Къде да намеря пари на заем за Безработни?

Намирането на такива заеми е наистина трудно, въпреки това съществуват решения, които ще изброим тук:

1. Кредити с обезпечение ипотека на недвижим имот.

Този случай може да го обмислите ако имате нужда от по-висока сума и нямате друг изход. Много банки в България отпускат такъв вид заем. Ипотеката ще Ви даде възможност и на по-ниска лихва.

2. Потребителски кредити с обезпечение депозит или влог.

Това също е услуга, която почти всички банки я предлагат! За целта обаче трябва да притежавате депозит в дадена банка. Той ще послужи като залог за Вашият заем и естествено увеличава шансовете Ви да получите много изгодни лихвени нива.

Ако имате спестовна сметка в дадена финансова институция, може да проверите нейните условия за отпускане на пари на заем.

3. Кредити с поръчители или съдлъжници.

Това го обсъдихме по-горе в статията. Ако можете да осигурите добри и платежоспособни поръчители, имате възможност и да вземете пари на заем за безработни.

4. Кредитна карта Бяла Карта

Бяла карта стана много популярна услуга в България. На сайта им изрично пише, че безработни също могат да получат Бяла Карта, но при условие, че имате други лични доходи. Лимитът им е 3000 лева със срок на валидност до 2 години.

5. Фирми за бързи кредити

Фирмите за бързи онлайн заеми са популярни с това, че отпускат лесни и спешни заеми с по-малки изисквания от тези на банките.

Тук ще избройм някои от тях, които отпускат бързи кредити за безработни:

  • Фрий Заем – отпускат онлайн пари на заем за безработни, за жени в майчинство, пенсионери и самонаети лица. Може да получите до 700 лв. със срок на погасяване до 45 дни. Възможност за получаване на сумата още в същия ден. Без обезпечение, без доказване на доход и без поръчител.
  • Кеш Кредит също отпускат бързи заеми за безработни. Кеш Кредит е една от най-популярните кредитни институции у нас, когато става въпрос за микрокредитиране. максималната сума, която отпуска компанията е до 2000 лв.

Спешната нужда от пари понякога кара хората да взимат необмислени решения с неблагоприятни последствия. Преди да теглите какъвто и да е заем, проверете внимателно лихвите, таксите и всички допълнителни плащания.